Invitation

Vækst med Kultur – Øst
1. juni 2021 · Kl. 9-12 · Holmegaard Værk

Vækst med Kultur er Dansk Erhverv og HAVE A/S’ årlige nationale konference, som med stor succes har været afholdt i København fra 2017 og frem. I år rejser Vækst med Kultur ud i landet i to regionale udgaver – og denne udgave er målrettet kultur- og erhvervsaktører på Sjælland (dog ikke hovedstadsområdet), Bornholm, Fyn og de omkringliggende øer. 

De Regionale Kunstfonde er medarrangører af dialog-mødet. Der er tale om to selvstændige fonde under Kulturministeriet: Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond. 

Fondenes formål er at støtte kulturelt iværksætteri i krydsfeltet mellem kultur og erhverv. De Regionale Kunstfonde vil undervejs præsentere vilkårene for at få del i de ca. 7 mio. kr., som vil være til uddeling i 2021. 

Omdrejningspunktet for dialogmødet er potentialet i partnerskaber mellem kultur og erhverv, der præsenteres med cases og indsigter i udvikling af nye forretningsmodeller, produkter, services og oplevelser. 

Dialogmødets hovedtemaer er Sundhed, uddannelse og kulturel ansvarlighed og Digitale partnerskaber.

Mødets to moderatorer vil være Helle Solvang, den rutinerede ordstyrer og interviewer med to årtiers erfaring som DR-vært, og Christian Have, som er kommunikationsekspert, tv-vært, forfatter og indehaver af HAVE A/S. De vil føre deltagerne gennem dagens program og facilitere networking blandt deltagerne undervejs. 

Nedenfor kan du se, hvad du kan glæde dig til at opleve på selve dagen. 

Myndighedernes retningslinjer for COVID-19 bliver naturligvis fulgt tæt. Det betyder bl.a. at vi skal bede dig fremvise et negativt coronapas, der er maks. 72 timer gammelt, ved ankomst til konferencen. 

Er du ikke allerede tilmeldt, kan du gøre dette ved at sende en mail med navn, titel og organisation til Hannah Kronholm på hannah@have.dk. Bemærk, at du ved tilmelding samtidig giver grønt lys til, at dit navn kommer til at figurere på en offentligt tilgængelig deltagerliste. 

Da der er et begrænset antal pladser, anbefaler vi, at du tilmelder dig allerede nu. Er du forhindret i selv at deltage, er du velkommen til at sende en anden person fra samme organisation i dit sted. 

Vi glæder os til at se dig! 

De bedste hilsner,

De Regionale Kunstfonde
Holmegaard Værk
Dansk Erhverv & HAVE A/S


Program for dagen

De Regionale Kunstfonde vil præsentere sig selv og vilkårene for at få del i de ca. 7 mio. kr., som vil være til uddeling i 2021. 

Tawa Adetunji fra Dansk Erhverv vil fortælle om Dansk Erhvervs strategiske arbejde med partnerskaber mellem kultur- og erhvervsliv. 

Signe Christiani fra Mercedes-Benz vil præsentere en konkret værktøjskasse til frugtbare partnerskaber i krydsfeltet mellem kultur og erhverv. 

Viborg Kommune, Hospitalsenhed Midt og Novo Nordisk præsenterer deres fælles animationsstrategi for hospitaler i Region Midtjylland. Partnerskabet har til formål at konvertere skriftlig patientinformation til små, korte animationsfilm. 

Birgitte Bergmann (K) kommer med sit syn på, hvor stort et vækstpotentiale, der ligger i kultur- og erhvervspartnerskaber – særlig set i relation til kulturturisme, og de aktører i oplevelsesøkonomien, der er knyttet hertil. 

Margrethe Odgaard, den prisvindende danske designer og farveekspert, fortæller om sit partnerskab med Montana Furniture, hvor hun har udviklet en helt ny farvepalette til deres attraktive reol- og opbevaringsmøbler. 

Mikael Fock, chef og kunstnerisk leder på Kulturværftet, fortæller om, hvordan Kulturværftet har indgået strategiske partnerskaber med erhvervslivet, særligt i relation til værftets populære CLICK festival. 

Matias Seidler fra Khora VR vil fortælle om samarbejdet med Teater Sort/ Hvid, som har løst et af Corona-krisens største problemer: Hvordan man viser nærværende teater for et publikum, som ikke må være fysisk til stede. 

Jim Lyngvild vil blandt andet fortælle om sine partnerskaber med Nationalmuseet om den store vikingeudstilling og med Holmegaard Værk, hvor han er aktuel med sin nye udstilling, SOLO.