Endnu engang havde vi fornøjelsen af at afvikle Bodilprisen i fællesskab med Danske Filmkritikere. Her i HAVE står vi for produktionen af den store prisfest såvel pressehåndteringen af den, ligesom vi også agerer sekretariat. 2022-udgaven fandt sted på Folketeatret med Annika Aakjær i værtsrollen, og det blev en fantastisk fest, der bød på et væld af mange store øjeblikke.

Ved Bodilprisen 2022 blev prisen for ‘Bedste mandlige hovedrolle’ for første gang nogensinde givet for en stemmepræstation, og det var ingen ringere end foregangsmanden Anders Matthesen, der løb med statuetten for sin præstation i ‘Ternet Ninja 2’.

Susanne Bier blev tildelt årets Æres-Bodil for sit mangeårige, imponerende arbejde og sin ambassadørrolle for dansk film ude i verden.

Derudover honorerede Danske Filmkritikere særligt de danske dokumentarfilm i år med hele tre priser, hvilket er en rekord. Den internationalt anerkendte ‘Flugt’ løb således med to priser – henholdvis for Bedste dokumentar og en Sær-Bodil for animationsarbejdet bag – mens instruktør Jesper Dalgaards arbejde med ‘Kandis for livet’ gav ham Biografklub Danmark Talentprisen.

Statuetten for Bedste Film gik til debutanten Lisa Jespersen for dramaet ‘Hvor kragerne vender’, som også høstede en pris til Anne Sofie Wanstrup i kategorien Bedste kvindelige birolle.

Se alle vinderne her, hvor du også kan læse Bodilkomitéens begrundelser.

Fotos: Lasse Lagoni